SISTE NYTT

Design og strikk SMØLAGENSEREN

Bli med på årets strikkekonkurranse i regi av de fire sanitetsforeningene på Smøla: Veiholmen Sanitetsforening, Hopen Sanitetsforening, Brattvær Sanitetsforening og Smyl Sanitetsforening. De ønsker nå å lage Smølagenseren som gjenspeiler Smøla med motiv og design.

 KONKURRANSEREGLER

• Det skal lages mønster og strikkes en modell. Ferdig modell og garntype med fargenr leveres/sendes til Guri Otnes-Strand.

• Mønster/ motiv/farger må gjenspeile Smøla.

• Diagram og oppskrift må være original, og må ikke ha vært offentliggjort tidligere.

• Mønster, diagram og ferdig modell av vinnerplagget vil bli kvalitetssikret og omregnet til 3 størrelser.

• Etter konkurransen vil oppskriften bli lagt ut som gratisoppskrift i et år.

• Sanitetsforeningene inngår ellers avtale med vinneren om bruken av mønsteret.

Frist for innlevering er 2. januar 2018, og premien er på kr 5000,-

Ta kontakt med Guri Otnes ved eventuelle spørsmål:

Telefon 97415291

E-post:guri.otnes@gmail.com

konkurranseregler.pdf


RINDAL: Andre helga i oktober arrangerte Rindal Sanitetsforening sin årlige basar i menihetshuset. De fikk inn over 50 000 kroner. Les mer om basaren her!
HALSA: Halsa Sanitetsforening feiret sine 90 år med fullsatt sal og god stemning.

Ulsteinvik sanitetsforening har hatt nok en vellykket moteoppvisning i Sjøborg. Les om den driftige foreningen her!
TODALEN/ØVRE SURNADAL/TORVIK/HALSA/VALSØYFJORD inviterer til åpent møte for forelder og foresatte, lærere og elever til åpent møte med foredrag av Marta Breen på Surnadal Ungdomsskole. Les mer her
 RAUMA: Den yngste foreningen i Møre og Romsdal er en av de mest aktive. De har sist ut arrangert en jentekonferanse for 150 unge jenter i kommunen. Les mer om foreningen under Rauma Sanitetsforening
 SUNNYLVEN:Under Vårtreffet for medlemer i Sanitetslag og Pensjonistlag på Sunnylven kyrkjelydshus laurdag vart Anne Gausdal tildelt diplom og utment til æresmedlem i Sunnylven sanitetslag.
HAREID:Russekampanjen begynner å sette spor ute i lokalforeningene. Hareid Sanitetsforening har vært ute på Ulsteinvik Vidaregåande skule sammen med SMISO, helsesøster og representant fra politiet og orientert til russen.
Les hele reportasjen i Vikebladet HER!
ULSTEIN:Hasund og Sundgodt Sanitetsforening inviterte sammen med kommunen til foredrag med lege Berit Nystrand. Hun er en ettertraktet foredragsholder, og samlet et fullsatt kulturhus til sitt foredrag. Les mer her!
TODALEN: Fastelavn går sin gang, og i Todalen er de i rute også i år. Litt vått i produksjonen, men salget gikk strykende i etterkant. Les mer her!
KRISTIANSUND: Kristiansund Sanitetsforening har i år som tidligere år delt ut gaver til gode formål i lokalmiljøet.
Julemessa som ble holdt 1. helga i advent gav gode inntekter og disse pengene er det viktig for laget og omsette i noe som kan gjøre en forskjell for andre. Les mer her!

Styret i Møre og Romsdal har nå sendt ut en hilsen til alle lokalforeningene. Denne kan også naturligvis leses her på vår egen hjemmeside. Vi minner også om påmeldingsfrist til Fagdag 31.1.15 som er satt til 12.1.15. Styret håper Fagdagen er av interesse, uansett hvilken rolle du har i egen lokalforening.

Les julebrevet her: julehilsen_fra_fykesstyret_2014.pdf

Vi ønsker dere ei riktig god jul, og et godt nytt år!!KRISTIANSUND:
På årets juleavslutning hadde Kristiansund Sanitetsforening en hyggelig overraskelse på lur. Da ble mangeårig medlem Jorunn Vedøy gjor stas på med diplom, og et æresmedlemskap i foreningen. Les mer her!
 HALSA: Halsa og Valsøyfjord Sanitetsforening satte stas på sine medhjelpere som bidrar til utkjøring av mat til eldre hjemmeboende. Les mer her!
KRISTIANSUND:Medlemene i Kristiansund Sanitetsforening jobber nå på spreng for å lage mest mulig å selge til årets julemesse som går av stabelen 1. helga i advent; 29. og 30. november. Les mer her!
RINDAL: Rindal Sanitetsforening prøvde seg på sko og veskeloppis under årets Rindalsmesse. De fikk inn mye for videresalg, og fikk solgt en del. Les mer her!
TODALEN: Som vanleg var det god stemning og stor kjøpelyst når Todalen Sanitetsforening åpna huset for sin årlege basar. Les om det her!
HJØRUNDAVÅG: Hareid Sanitetslg har i haus arrangert fest saman med skulekorpset. DEt var vellykka, og frista til gjentakelse. Dei har også bidratt til førstehjelpskurs til alle 8. klassingar på Hareid ungdomsskule. Les meir her!
 HALSA: Halsa Sanitetsforening arrangerte sammen med Valsøyfjord Sanitetsforening en vellykket Høstfest i Halsahallen under sanitetens uke. Les mer om moteoppvisning og foredrag her!
TODALEN; Todalen Sanitetsforening har startet Sanitetens uke. De hadde åpent møte om både Etiopiaprosjektet og Vold mot kvinner. De fikk besøk av sykepleier Thea Brevik som orienterte om sitt opphold i Etiopia i 2013. Les mer her!
HERØY: Sanitetsdamene på Herøy har også i år sammerbeidet med den lokale Amcarklubben om det vellykka Eldrecruisins prosjektet. Les mer om arrangementet som var søndag 21. september her!
SØRE FRÆNA: Saniteten har også i år gitt ut refleksvester til 1. klassingene. Les litt mer her!

For dette prosjektet ble de hedret med en 2. plass på NKS-dagene på Gardermoen 21. september i kategorien Årets prosjekt!!!
VOLDA: Volda Sanitetslag deltok på fellesmarkering av pleiehjemmet i Volda. Les mer på deres egen infoside her!
STRAUMSNES:Mange fant veien til Menighetshuset på Straumsneset når Straumsnes sanitetslag inviterte til åpent møte. Leder Solbjørg var overveldet over at så mange kom på en så fin sensommerkveld. Les hele saken her!
ULSTEINVIK: Ulsteinvik Sanitetsforening inviterer til åpne møter en gang i måneden for å prøve å få med seg flere nye i foreningen.

 STRAUMSNES: Straumsnes Sanitetslag inviterer til åpent møte om " Fysisk aktivitet og helse sett i et kvinneperspektiv" torsdag 28. august kl 18.00 i menighetshuset. Les mer om møtet her!

HELLESYLT: Sunnylven Sanitetslag har i sommar arrangert sin 27. loppemarked. Også denne gongen med stor suksess. Les mer her!
 BLOGG: På fylkesårsmøtet fikk vi et innblikk i sykepleierstudentene fra Molde som var på studiereise til Etiopia. Alle ble mektig imponert over arbeidet deres, derfor har vi her linken til deres blogg under oppholdet. Gå hit for mer interesant lesestoff.
RINDAL: Alltid stor stas når det er sang på eldresentrene rundt om. Intet unntak når Hans Arne fra Gran stakk innom Rindal eldresenter. Les mer her.
Møre og Romsdal Sanitetsforening er nå på Facebook. Gå gjerne inn på siden vår og trykk "LIKER". Håper flere av dere legger ut linker fra deres arrangementer der, slik at vi ser hva som foregår i fylket vårt, og ikke minst blir synlige for de andre. Klikk på linken, og følg oss på Møre og Romsdal Sanitetsforening
 KRISTIANSUND: I vår har Kristiansund sanitetsforning vært raus med gaveutdeling til sykehjem og omsorgsboliger i kommunen. Vi såg et viktig behov på disse stedene for midler til aktivitets- og trivselstiltak for beboerne og tok kontakt med styrerne på de aktuelle hjemmene.
MOLDE: Helga 25.-26. april ble det 71. årsmøte i Møre og Romsdal sanitetsforening avholdt på Hotell Alexandra. Fylkesleder Solveig Fosseide takket av etter 8 år i styret, derav 6 som fylkesleder. Les mer, og se litt bider her.

SUNNYLVEN: Sunnylven Sanitetslag har hatt årsmøte og arangert fastelavnskaffe. Godt oppmøte også denne gangen
 RINDAL: Rindal Sanitetsforening avholdt sist uke sitt årsmøte. Her ble det valgt ny leder i hovedstyret, da Kari Moe ikke tok gjenvalg. Unge Mart Iren Langø tar nå over ledervervet. Les mer om saka her!
 SURNADAL: Omsorgsberedskapsgruppa i Todalen Sanitetsforening fikk delta med hele Helse Midt, politi og brannvesen i Surnadal kommune under storøvelsen som ble arrangert sist uke. Les mer om sprengningsuhellet ved Surnadal vgs HER!
 TODALEN: Todalen Sanitetsforening serverte gratis boller og kakao, men solgte dertil mange fastelavnsris til alle Todalinger i helga. Med stand både fredag og lørdag fikk damene markert seg til gangs. Les mer her!

KRISTIANSUND
:Fra leder i Kristiansund Sanitetsforening har vi fått et fyldig årsmøtereferat i etterkant av møtet 25. februar. Les hele HER
 RINDAL: Rindal Sanitetsforening har også hatt dugnad og gjort klart store mengder ris til årets fastelavn. Foreningen gir store summer tilbake til lokalsamfunnet, så de innkomne pengene kommer bygda tilgode igjen. Se mer her!
 KRISTIANSUND:Kristiansund Sanitetsforening er allerede godt i gang med årets forberedelser til sin Fastelanvnsaksjon. Alle i foreningen bidrar i produksjonen av fastelavnsris, også deres bedre halvdeler. 26. februar ble salgsstanden deres på AMFI Storkaia filmet. Se filmen HER.
 SURNADAL: Torvik, Todalen og Øvre Surnadal er tre av organisasjonene som i Surnadal kommune har gått sammen om å gi Surnadal Legesenter en flunkende ny celleteller etter pådrift fra initiativtaker Brit Holte. Les samme saken på de tre lagenes egne sider: Todalen Sanitetsforening, Øvre Surnadal Sanitetsforening og Torvik Sanitetsforening
KRISTIANSUND: Kristiansund Sanitetsforening har gått sammen med kreftkoordinator i kommunen og flere interesseforeninger for ulike kreftlidelser om oppstart av Dialogkaffe i sanitetens sitt lokale. Les mer her
 KRISTIANSUND:Tirsdag den 21. januar fikk Kristiansund Sanitetsforening besøk av fylkesleder Solveig Fosseide og leder i omsorgsberedskapskomiteen i fylket Kari Kvendseth på deres møte i Kløverbakken. I tillegg til egne medlemmer hadde de bedt inn Dale- og Bolgen og Rensvik sanitetsforeninger. Les mer her!
 ULSTEINVIK: Deler av fylkesstyret var 20. januar på turné på to plasser i fylket. Både på Ulsteinvik og i Kristiansund. Les fra møtet i Ulsteinvik HER!
 RINDAL: Rindal Brridgeklubb har lagt ned klubbkassa og valgte å dele beløpet på sin konto mellom Rindal Sanitetsforening og Rindal Røde kors. Les mer her!
 SUNNYLVEN: Sunnylven sanitetslag har sendt oss noen bilder fra en aktiv høst i sanitetens tegn. Se dem her.

TODALEN:
Todalen Sanitetsforening har for 4. året på rad kjøpt kunst for så å lodde ut. Dette er ein litt annleis måte å få inn pengar på til drift av ei aktiv sanitetsforening med eget hus til utleie. Les mer her!

MOLDE:
Molde Sanitetsforening er ei av Møre og Romsdal sin største forening. De er veldig engasjerte i sitt sesamprosjekt, og treffes jevnlig i sitt sanitetshus. Se bilder her.
 VALSØYFJORD: Leder i Valsøyfjord sanitetsforening Martha Vike Sæther mottok før jul Tidens Krav si julestjerne for innsatsen i nærmiljøet. Les heile gladsaka her.
 RINDAL: Beboerne på Litjtunet og Midtgard får kvart år delta på julebord i regi av Rindal sanitetslag. I år var intet unntak. Les mer her
 TODALEN. I Todalen vart det arrangert eit litt annerledes førjulsteff i år. Dei oppfinnsomme sanitetsdamene arrangerte første lørdag i desember brannøvelse, og markerte brannvarslarens dag 1. desember.
Les meir her!
HALSA OG VALSØYFJORD: De to sanitetsforeningene i Halsa kommune på Nordmøre har gått sammen om innkjøp av hjertestarter for å gi bort til den felles idrettshallen i kommunen. Les mer om det på Halsa eller Valsøyfjord sine sider!