Halsa Sanitetsforening

Stor 90-års feiring

Søndag 20. august inviterte Halsa Sanitetsforening til feiring av foreningens 90-årsdag. Alle de lokale foreningene i omlandet møtte opp sammen med egne medlemmer og ordfører Ola Rognskog og det ble en hyggelig festafyten. Naboforeningene hadde med seg hilsninger og kveldens konferansier Olaug Olsen leste telegran fra hovedorganisasjonen.

Fylkesleder var også til stede og var så heldig å få dele ut æresmedlemsskap til to av mangeårige medlemmer i foreningen; Marit Halse og Bryhild Gujord.

Under er noen bilder fra arrangementet. Foto Magne Lillegård/Driva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stand på bygdedagen

Halsa Sanitetsforening hadde stand på Bygdeutviklingsdagen 29.8.15. Mye folk var innom og sanitetsdamene hadde laget en super utstilling.


Her er de to lederne i Halsa sanitetsforening Cathrine Gujord og Ann Kristin Svendsen.

Setter pris på de frivillige!

Halsa sanitetsforening og Valsøyfjord sanitetsforening setter stor pris på den jobben de frivillige matkjørerne i kommunen gjør. De bidrar heile året ,uansett vær og føre, til at eldre heimeboende får utkjørt middag fra sjukeheimen. Sammen med ektefeller og samboere inviterte de dem på Rasteplassendt til julemiddag med dessert ,kaffe og hyggelig samvær rundt bordet. De satte stor pris på "å bli sett " for den jobben de gjør!


Matkjørerne er (ingen rekkefølge ): Einar Oterholm, Anders Betten, Peder og Eldbjørg Vaagland, Nils Hendseth, Bjarne Settemsdal og Jan Marvin Botten .

Vellykket høstfest

Halsa sanitetsforening og Valsøyfjord sanitetsforening hadde et felles arrangement i Halsahallen i Sanitetens uke. I en fullsatt kinosal loset nestleder i Halsa sanitetsforening, Olaug Olsen, oss på en informativ og munter måte gjennom programmet.
Elever fra 10. klasse åpnet med to musikalske innslag.

Psykolog Grete Bøe Snoen stod for kveldens hovedinnslag under overskrifta " Barn og unges påvirkning av mediesamfunnet ". Der var hun innom ulike sider av dette med spesiell vektlegging på vold og Skjønnhetstyranniet. Skoleelevene avslutta første del av programmet med to sang- og musikkinnslag igjen


Deretter fulgte matservering med et rikholdig salatbord og tilbehør. Loddsalg ble det også tid til.

Etter pausen holdt Martha Vike Sæther en appell om det viktige arbeidet N.K.S. gjør med oppfordring til å bli aktive medlemmer. INC Surnadal ved Bente Krangnes Edvardsen stilte med klær for damer i alle aldre og størrelser. De ble flott vist fram av sanitetsdamer og kommentert av Bente. En vellykka kveld ble avslutta med trekning av gevinstene og ønske om vel heim !

Les hva avisa Tidens Krav skriver om arrangementet her: De overvektige er egentlig de friskeste!

Gir bort hjertestarter

Halsahallen er nå bygd sammen med den nye barne-og ungdomsskolen i kommunen. Hallen er i bruk alle og ofte lange dager i uka. Her er alle aldersgrupper fra småbarn til eldre som har ukentlig trim, representert.

Kommunen vår sliter, som de fleste andre med dårlig økonomi. Valsøyfjord og Halsa Sanitetsforening syntes derfor det var greit å kunne gi en hjertestarter med fast plass der.


På bildet blir hjertestarteren overrakt til vaktmester Tor Stivold av de to lederne i foreningene, Martha Vike Sæther og Marit Halse

Omsorgsberedskapsgruppa klar

Med mottoet i Norske kvinners sanitetsforening: "I de små ting frihet, i de store ting enighet, i alle ting kjærlighet" er grunnlaget for omsorgsberedskapsgruppe i Halsa kommune lagt. Tirsdag 29.oktober hadde omsorgsberedskapsgruppa møte i Stornaustet på Halsanaustan. Martha Vike Sæther oppsummerte sanitetforeningenes arbeid med dette fram til nå. Leder i omsorgsberedskapsgruppe ,Lars Botten ,redegjorde for status pr. i dag . Ordfører Ola Rognskog gav ei fyldig orientering om kommunens kriseberedskap og til slutt gav lensmann Per Inge Vatten oss et innblikk i politiet si rolle.

Ifølge leder av Halsa sanitetsforening vil omsorgsberedskapsgruppen være oppegående og fungerende fra og med 1. januar 2014. Da med 57 frivillige påmeldt av knapt 1600 innbyggere.

Bildet viser omsorgsberedskapsgruppa i Halsa. Fra venstre leder i Valsøyfjord Sanitetsforening Marta Vike Sæther, Kurt Arne Hendset, Ordfører Ola Rognskog, Lars Botten, lensmann Per Inge Vatten, Torill Kvande, Gjertrud Betten, Gerd Oddny Heggem Røed og leder i Halsa Sanitetsforening Marit Halse.Foto: Driva. Les hele artikkelen her

Boktorg på Halsadagen

Halsa - og Valsøyfjord sanitetsforeninger gikk sammen og arrangerte boktorg med salg av brukte bøker på Bygdadagen i Halsa 8.september. Inntekta gikk til kjøp av hjertestarter i Halsahallen. Hallen er nå bygd sammen med den flotte, nye skolen vår ! Slik blir den nå benytta av alle, -fra skolebarn til "oldboys ". Hjertestarter mangla og vi syntes det var på sin plass at vi kunne bidra med det.Vi fikk Halsa ungdomsråd til å hjelpe oss med flytting og oppstilling av bøker og reoler. De utførte en dugandes jobb .Vi har få, men flotte ungdommer!Bildet viser standen vår og to av de sanitetskvinnene som hadde "vakt" da. Vi delte også ut Røde Knapper til forbipasserende. Dette var jo dagen før valget ! "


Foto: Jon Olav Ørsal/www.todalen.no

Vold i nærerelasjoner, også i Halsa.

Onsdag 5.september arrangerte Halsa-og Valsøyfjord sanitetsforeninger åpent møte i Halsahallen. Tema var "Vold i nære relasjoner". Daglig leder ved ved krisesenteret i Kristiansund, Anne Nilssen og Anette Strietzel gav oss gjennom film og ord et innsyn i en vond og vanskelig virkelighet. Det er å håpe at vi etter dette kan bli flinkere til å fange opp signaler og våge gjøre noe med det .
I pausen fikk alle forsyne seg fra et rikholdig kakebord.

Bente Krangnes Edvardsen fra B-Young i Surnadal stod for kveldens andre avdeling,-manneqinoppvisning med klær for damer i aldre og ulike stærrelser.Damene i klærne var lokale aktører! Amfiet var nesten fullsatt av folk og vi følte at alle kunne dra heim med noe å tenke på og noe å glede seg over.